Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mallkimi i Allahut është mbi atë që ndryshon kufijtë e tokës

Autor: Imam Muhamed bin Abdil-Uehab (v. 1206)
Shpjegues i librit: Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)
Sherh Kitab-it-Teuhid, fq. 46-48
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Aliu -radijAllahu anhu- ka thënë:

”I dërguari i Allahut ﷺ më informoi në lidhje me katër gjykime;

  • Mallkimi i Allahut është mbi atë që ther për dikë tjetër përveç Allahut.
  • Mallkimi i Allahut është mbi atë që mallkon prindërit e tij.
  • Mallkimi i Allahut është mbi atë që strehon bidatçiun.
  • Mallkimi i Allahut është mbi atë që ndryshon kufijtë e tokës.” Muslimi (1978).

Shpjegimi

Profeti ﷺ ka thënë: ”Mallkimi i Allahut është mbi atë që ndryshon kufijtë e tokës” 

Këto shenja janë për të dalluar kufijtë e tokave. Ai që i ndryshon ato është i mallkuar sepse kjo mund të shpie në probleme, aksidente dhe grindje. Nën këtë hyjnë edhe shenjat rrugore. Kushdo që i ndryshon ato është i mallkuar gjithashtu.

Shpërndaje: