Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Marrëdhëniet intime pas ciklit mujor

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (7)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–15041434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet burrit që të ketë marrëdhënie intime me gruan e tij para se të pastrohet nga cikli i saj mujor para se ajo të lahet?

Përgjigje: Jo. Kjo shkon kundër ajetit:

وَلاَ تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّىَ يَطْهُرْنَ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللّهُ

”Dhe mos iu afroni atyre (për marrëdhënie) derisa të pastrohen. E kur të pastrohen, atëherë afrohuni atyre ashtu siç u ka lejuar Allahu.” 2:222

Ai ka vendosur dy kushte për marrëdhënie intime me to:

1 – Që cikli mujor të pushon.

2 – Që ajo të lahet.

Shpërndaje: