Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Marrja e ilaçeve nëpërmjet kanalit të urinës apo anusit, duke qene agjërueshëm

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://www.af.org.sa/ar/node/3107

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi marrjen e ilaçeve nëpërmjet kanalit të urinës/organit gjenital siç janë pilulat apo substancat e lëngshme duke pasur parasysh se ilaçi arrin të përzihet me gjakun e njeriut?

Përgjigje: Mendimi i saktë është se marrja e ilaçeve të ndryshme nëpërmjet organit gjenital (kanalit të urinës) ose vrimës anale nuk e prish agjërimin. Kjo ngase nuk konsiderohen të jenë ushqyes për trupin.

Shpërndaje: