Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Marrja kredi me kamatë për martesë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: ”Lika Maftuh fiz-Zulfi”

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për të marrë kredi me kamatë në raste urgjente, si për martesë, duke pasur parasysh se bankat në vendin tonë nuk japin para hua pa kamatë?

Përgjigje: Kurrë nuk lejohet kamata. Lere martesën për më vonë:

وَلْيَسْتَعْفِفِ الَّذِينَ لَا يَجِدُونَ نِكَاحًا حَتَّى يُغْنِيَهُمْ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ

”E ata që nuk kanë mundësi martese, le të përmbahen derisa Allahu t’i begatojë me të mirat e veta.”24:33

Shpërndaje: