Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Marrja kredi nga banka për të blerë shtëpi (2)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (63), min: 1.03.04

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/node/16495

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A më lejohet që të marr kredi me kamatë për të blerë shtëpi, në qoftë se unë nuk mund të marr hua të holla në një mënyrë të lejuar?

Përgjigje: Jo. Merr me qira në vend të kësaj. Merr një banesë me qira deri sa të jesh në gjendje për të blerë një shtëpi. Shtëpitë me qira e zgjidhin problemin.

Shpërndaje: