Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Martesa e përkohshme është abroguar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (59)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është mendimi i saktë lidhur me martesën e përkohshme?

Përgjigje: Ajo është shfuqizuar dhe nuk lejohet. Martesa e përkohshme nuk lejohet, ajo është shfuqizuar. Nuk lejohet të veprohet diçka që është shfuqizuar. Shejkh Abdul-Aziz bin Bazi -rahimehullah- ka një tezë mbi këtë temë, ajo është shtypur me shkrimet e tij.

Shpërndaje: