Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Martesa me grua të dytë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme për gruan që të kërkojë divorcin nëse burri i sajdëshiron të martohet me një grua të dytë?”

Përgjigje: “Ajo është e drejtë e tij prandaj mos e pengo atë të martohet me njëgrua të dytë, të tretë apo të katërt. Është detyrë  që ai të jetë i drejtë me gratë e tij. Nëse ai nuk është i drejtë, ajo duhet të kërkojë të drejtat e saj ose divorcin.  Ose ai ja jep të drejtat e saj ose kështu që ajo kërkon shkurorëzim.”

Shpërndaje: