Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Martesa me gruan pas shtatzënisë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një njeri ka bërë zina me një femër, e cila ka mbetur shtatzënë prej tij. Ai tani dëshiron të martohet me të, dhe është penduar tek Allahut për veprimin e tij. Por, a është kusht që ajo së pari të lind, e më pas të martohet me të?”

Përgjigje: “Nuk është e lejuar të martohet me një femër që ka bërë zina, përderisa të plotësohen dy kushte:

1. Ajo duhet të pendohet sinqerisht për zinanë dhe të mos përsëris më atë vepër.

2.Ajo duhet që, së pari të kalojnë periudhën e pritjes (Iddah) që ta dijë se ajo nuk është shtatzënë me anë të zinasë. Kohëzgjatja e periudhës së pritjes është derisa të përfundojnë tre periudha të menstruacioneve.

Nëse këto dy kushte përmbushen, është e lejueshme të martohen me të. Ata nuk mund të martohet deri sa ajo të pendohet.

Allahu i Madhëruar ka thënë:

“Laviri martohet vetëm me laviren apo idhujtaren, gjithashtu, laviren mund ta marrë vetëm laviri apo idhujtari. Këto (zinaja dhe martesa me zinaqarët) janë të ndaluara për besimtarët.” 24:3

Ndërsa fëmija nuk është i tij dhe nuk mund të konsiderohet si i tillë. Pasi që ajo bën zina, ai mund të jetë i dikujt tjetër po ashtu. Si e di ai se fëmija është i tij? Fëmija i zinasë nuk i atribuohet babait. Ai i atribuohet të nënës.”

Shpërndaje: