Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Martesa për të marrë nënshtetësinë e një shteti jo-islam

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, fetvaja nr.: 18/448.

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Mënyra më e lehtë për të marrë shtetësinë e një prej shteteve joislame, është që të martohesh me një grua banore e përhershme e atij vendi. Shumë prej njerëzve martohen vetëm në letër dhe atë me këmbim të parave! Ata nuk kanë marrëdhënie seksuale me ato gra, por kjo martesë ka të bëjë vetëm me marrjen e shtetësisë sa më lehtë. A është kjo kontratë martesore e saktë?”

Përgjigje: Kjo kontratë e martesës nuk është e lejuar. Kjo është gënjeshtër dhe mashtrim. Gjithashtu, nuk është e lejuar për të marrë nënshtetësinë e një vendi jo-islam. Ne kemi dhënë tashmë një fetva për gjykimin e marrjes së shtetësinë të një shteti të jobesimtarëve. Në atë fetva thuhet se nuk është e lejueshme për një mysliman që të merrë shtetësinë e një shteti të jobesimtarëve sepse ajo sjell dashurinë për këtë vend dhe pajtueshmërinë me të pavërtetën e tyre.”

Shpërndaje: