Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ebul-Ala el-Meududi nuk dinte as të falej

Shejkh Hammad El-Ensari

Burimi: el-Mexhmu 2/604)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Një herë isha duke e shikuar Ebul-Ala el-Meududin se si falej. Pas namazit, i thashë: Namazi yt ka nevojë për studime. Ti nuk i ngre duart dhe nuk ke rehati e qetësi në pozicionet e tua.

Atëherë, ai tha: Unë jam Hanefi.

Pastaj, i thashë: Përgjigja jote është më e keqe se sa veprimi yt. Nëse ti e pason Ebu Hanifen, unë pyes veten se kë pasoi Ebu Hanife?

Shpërndaje: