Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mbajtja e fotografive si kujtim

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
El-Mexhmu eth-Themin (1/200)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi i të mbajturit fotografitë si kujtim?

Përgjigje: Është e ndaluar që të ruhen fotografitë si kujtim. Profeti ﷺ ka treguar se engjëjt nuk hyjnë në shtëpitë në të cilat ka fotografi. Kjo dëshmon se është e ndaluar mbajtja e fotografive në shtëpi, dhe nga Allahu kërkohet ndihmë.

Shpërndaje: