Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mbajtja e gazetave dhe revistave që përmbajnë foto

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva”, fetvaja nr 9348
 
Anëtar: Abdullah ibn Gudejjan
Nënkryetar: Abdurr-Rrezak Afifi
Presidenti: Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për mbajtjen e gazetave dhe revistave që përmbajnë foto? Çfarë është gjykimi për t’i bartur ato në xhami me çëllim për t’i lexuar?”

Përgjigje: “Është e lejuar mbajtja e tyre, nëse imazhet që ato përmabjnë hiqen. Do të ishte më mirë për ju që të lexoni Kuranin në xhamin dhe të jesh një model në dëlirësi për njerëzit.

Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi Profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe shokët e tij.”

Shpërndaje: