“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Mbajtja e shtazës së balsamuar dhe të mbushur në shtëpi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (43) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2019%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A konsiderohet të jetë një skulpturë e ndaluar, balsamimi dhe mbushja e një kafshe për ta pasur atë në shtëpi?”

Përgjigje: ”Ajo nuk lejohet sepse ajo është coftinë. Ajo është e papastër. Nuk është e lejuar për ta prekur atë, ose që ta kesh atë në shtëpi. Ajo është një coftinë, e papastër.”

Shpërndaje: