Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mbjellja e flokëve (2)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (vdiq. 1421)

Burimi: Fetaua ‘Ulemail-Beledil-Haram 1185

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

“Lejohet mbjellja e flokëve si për burrin ashtu edhe për gruan të së cilëve u kanë rënë flokët. Kjo, nuk i përket ndryshimit të krijimtarisë së Allahut, por i përket rikthimit në vendin e vet të asaj që Allahu ka krijuar dhe largimit të një të mete. Të gjithë e dini tregimin e tre personave, njëri prej të cilëve i kishin rënë flokët, ndërsa ai kishte dëshirë që Allahu përsëri t’ia kthej flokët. Pasi që e preku engjëlli, Allahu ia ktheu atij flokët e mira që kishte.”

Shpërndaje: