“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Mburrja Selefite dhe poshtërimi i Hizbive

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: http://muqbel.net/sounds.php?sound_id=20

Data e fetvas: 20/5-1417 ose 3/10-1996

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Tregtarët janë neglizhent, ata i financojnë Sufitë dhe nuk i ndihmojnë Ehl-us-Sunnetit pavarësisht nëse ata janë në Hadhramaut ose në Aden. Këtu ata financojnë Shiitët. Ata financojnë hizbitë. Ehl-us-Sunneti nuk bëjnë mashtrime, nuk bëjnë marrëveshje. Hizbitë janë të gatshëm që të shkojnë tek tregtari dhe të bëjnë marrëveshje me të. Ata ulen dhe hanë me të, organizohen me të, ia vendosin këpucët e tij në mënyrë që ti mbathë ato, ia heqin rërën nga këmbët e tij… Të tillë janë hizbitë. Ndërsa Ehl-us-Sunneti nuk duan që të poshtërojnë Sunnetin dhe davetin e të të dërguarit (salAllahu alejhi ue selem).

Shpërndaje: