Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Me abort bie periudha e pritjes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetësi: “A mbaron periudha e pritjes së gruas pasi t’i ketë vdekur burri apo nëse ajo aborton qoftë me qëllim apo pa qëllim?”

Përgjigje: “Po në qoftë se embrioni ka mbushur tetëdhjetë e një ditë. Në këtë rast aborti ka gjykimin e embrionit. Nëse ajo ka gjakderdhje, ajo konsiderohet lehoni (Nifas) dhe në këtë mënyrë periudha e saj ka mbaruar. Por nëse ajo me qëllim shkakton abortin, vetëm e vetëm për të mbaruar sa më shpejtë periudha e saj e pritjes ose për t’u martuar, kjo vepër konsiderohet të jetë haram.”

Shpërndaje: