Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Me cilën formë të Teuhidit na urdhëroi Allahu ne, para se të na urdhëronte me namaz dhe agjërim?

Imam Muhammed bin Abdil-Vehab (v. 1206)

Burimi: 50 pyetje dhe përgjigje për Doktrinën e Besimit fq. 28

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Me cilën formë të teuhidit na urdhëroi Allahu  para se të na urdhërojë me namaz dhe agjërim?”

Përgjigje: “Ajo ishte Teuhidul-Uluhije. Pra, mos iu lut askujt tjetër përveç Allahut i cili nuk ka shoq. Mos iu lutë Profetit -صلى الله عليه وسلم- apo dikujt tjetër. Allahu thotë:

فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدًا

“…dhe mos i luteni askujt përveç Allahut!” [El-Xhinn: 18]

Shpërndaje: