Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Me cilin ujë lejohet të marrim abdes/gusël dhe të largojmë papastërtitë?

Alameh Abdullah bin Abdurr-Rrahman Ebu Butejn (v. 1282)

Burimi: ed-Durar us-Sannijeh fi Axhuibah en-Nexhdijjeh Vol 4. fq.140

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është uji me të cilin lejohet të marrim abdes/gusël dhe të largojmë papastërtitë me të?”

Përgjigje: ”Çdo ujë i pastër që është ashtu sikurse Allahu e ka krijuar atë dhe nuk ka ndryshuar. Nëse ai nëpërmjet ndonjë papastërtie ndryshon shijen e tij, ngjyrën apo erën, ai nuk lejhet për pastrim.”

Shpërndaje: