Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Më shkoi mendja të emëroja një njeri që falet me njerëzit

Imam Abdul-Adhim bin Abdil-Kaui el-Mundhiri (v. 656)

Burimi: et-Targhib uet-Tarhib (724)

Komentues: Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420)

Burimi: Sahih-ut-Targhib uet-Tarhib (1/450)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

724 – Ibn Mesud (radijAllahu anhu) tregoi se profeti (salAllahu alejhi ue selem) u tha njerëzve që nuk erdhën në namazin e xhumasë:

“Më shkoi mendja të emëroja një njeri që falet me njerëzit, ndërsa unë t’ua djegë shtëpitë e njerëzve që nuk vijnë në namazin e xhumasë.”

Transmetuar nga Muslimi dhe El-Hakimi me një zinxhir transmetimi që është në përputhje me kushtet e Bukharit dhe Muslimit2.


1 Autentik.

2 Mund të diskutohet, gjë të cilën e kam sqaruar në librin bazë.

Shpërndaje: