Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mehdiu dhe shenjat e Ditës së Fundit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: “El-Munteka min Fetaua fadiletish-shejkh Salih el-Feuzan”, 2\97\79

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Kush është Mehdiu dhe cilat janë shenjat e Ditës së Fundit (Kijametit)?”

Përgjigje: “Ai është një njeri nga familja e Profetit صلى الله عليه وسلم, i cili do të vijë para zbritjes së Isait عليه السلام e që do bëjë thirrje në Islam. Përmes tij Allahu do t’u sjellë njerëzve argumentet (e vërtetësisë së fesë), e shumë njerëz do të udhëzohen prej tij. Nëse dëshironi informacione shtesë në lidhje me këtë, atëherë lexoni atë se çfarë ka shkruar Ibnu Kethiri në librin e tij “El-Bidajeh uen-Nihajeh”.

I gjithë suksesi është prej Allahut; salavatet dhe selamet qofshin mbi Profetin tonë, familjen e tij dhe mbi të gjithë ata që pasojnë rrugën e tij!”

Shpërndaje: