Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mëkatet ndikojnë në besimin e njeriut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A ndikohet besimi (akideja) nga mëkatet dhe gabimet? Dhe si t’i braktisë besimtari mëkatet dhe gabimet?”

Përgjigje: “Po. Mëkatet dhe gabimet e zvogëlojnë besimin (akiden). Pavarësisht nëse mëkatet dhe gabimet janë të vogla apo të mëdha, besimi zvogëlohet nga ato. Përveç shirkut, i cili ta humb besimin në tërësi.”

Shpërndaje: