Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mëkati i fotografimit

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva”, nr 6541

Anëtar: Abdullah bin Kuud

Anëtar: Abdullah ibn Gudejjan

Nënkryetar: Afifi Abdurr-Rrazak

Presidenti: Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A konsiderohet fotografimi i krijesave të gjalla Kufër Ekber (kufër i madhë), Kufër Asghar (kufër i vogël), apo një mëkat?

Përgjigje: Fotografimi i qenieve të gjalla nuk është Kufër Ekber. Megjithatë, ajo është një nga mëkatet më të mëdha për shkak të paralajmërimit serioz dhe mallkimin mbi ata që fotografojnë. Përveç kësaj, ajo mund të shpie gjithashtu në shirk (idhujtari).

Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi Profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe shokët e tij.

Shpërndaje: