“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Mëkimi dhe kujdesi ndaj fëmijëve apo haxhi? (2)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (77 A)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam duke i dhënë gji vajzës time që është shtatë muajsh. Kam ndërmend të bëjë haxhin. A të bëjë haxhin dhe ta lë atë (në shtëpi) duke e patur zemrën të lidhur për të dhe ajo do të pi qumësht. Çka duhet të bëj?

Përgjigje: Unë mendoj se ajo nuk duhet të bëjë haxhin. Në këtë gjendje ajo as nuk është e detyruar që të bëjë haxhin sepse zemra e saj do të jetë e preokupuar me vajzën e saj. Gjithashtu, është vështirë për të udhëtuar me vajzën. Ajo duhet të qëndrojnë në shtëpi dhe të bëj haxhin – nëse do Allahu – në vitin e ardhshëm.

Shpërndaje: