“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Merr dije nga gjithë dijetarët

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1316)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1827 – E pyeta babanë tim (imam Ahmedin) nëse studenti duhet t’i përmbahet një dijetari të vetëm dhe të shkruajë dijen e tij ose të udhëtojë tek dijetarët e tjerë dhe gjithashtu të dëgjojë prej tyre?

Ai u përgjigj: “Ai duhet të udhëtojë tek të gjithë dijetarët në Kufeh, Basrah, Medine, Mekë dhe Levant, të ulet pranë tyre dhe do t’i dëgjojë ata.”

Shpërndaje: