Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Merr ndihma sociale ndërsa punon në mënyrë ilegale

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Tuhfat-ul-Muxhib, fq. 70

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi i personit që vjen në SHBA me familjen e tij dhe merr ndihma sociale ndërsa ai punon në mënyrë ilegale?

Përgjigje: Nëse ai pretendon të jetë i papunë, ndërsa ai punon në mënyrë ilegale, atëherë ai konsiderohet se ka gënjyer. Gënjeshtra nuk është e lejuar.

Shpërndaje: