Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Merr ndihmë nga xhinët muslimanë gjatë rukjes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (64), min: 52.25 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/28-07-1438h-fathou.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa që bëjnë rukje marrin ndihmën e xhinëve muslimanë kundër xhinëve kufarë …

Përgjigjja: Jo! Nuk është e lejuar për t’u kërkuar ndihmë xhinëve, atyre që nuk janë të pranishëm apo të vdekurve. Është e lejuar ti kërkohet ndihmë vetëm një të gjalli, një njeriu të pranishëm dhe i aftë për ndihmë. Këto kushte vlejnë:

1 – Personi duhet të jetë i gjallë dhe jo i vdekur.

2 – Personi duhet të jetë i pranishëm dhe jo i papranishëm.

3 – Personi duhet të jetë i aftë dhe jo i paaftë.

Shpërndaje: