Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Merrni pjesë në namazin e xhumasë dhe afrohuni imamit…

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Silsilat-ul-Ahadith es-Sahihah (1/445)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

713 – Samureh -radijAllahu anhu- transmeton se i dërguari i Allahut ﷺ ka thënë:

“Merrni pjesë në namazin e xhumasë dhe afrojuni sa më shumë imamit, sepse njeriu vazhdon të mbetet prapa edhe në xhenet, edhe nëse hyn në të.”1

Transmetuar nga et-Tabarani, el-Asbahani dhe të tjerët2.


1 I mirë përmes të tjerëve.

2 Prej tyre Ahmedi (5/10). Do të kishte qenë më mirë nëse ai i ishte referuar atij. Ebu Daudi transmetoi ngjashëm me zinxhir të mirë në “Sahih Sunen Ebi Daud (1015)” dhe “es-Sahihah (365)”.

Shpërndaje: