Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Meshkujve ju shfaqen format e pjesëve të pasme dhe pjesë nga kurrizi i tyre në namaz

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (8)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–14340429.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur disa njerëz bien në ruku, ju shfaqen format e pjesëve të pasme dhe pjesë nga kurrizi i tyre. A duhet ti urdhërojmë ata që ta përsërisin namazin e tyre?

Përgjigje: Jo, ata nuk e dinë në lidhje me këtë. Mos i urdhëroni ata që ta përsërisin namazin nëse ata nuk dinë në lidhje me këtë. Ata nuk e bëjnë këtë me qëllim. Në vend të kësaj shpjegoja atyre dhe tregoju që të vishen në rroba mjaftuese në mënyrë që ajo që është në mes kërthizës dhe gjunjëve të mbulohet. Bëri ata të vëmendshëm në lidhje me këtë, por mos u thuaj atyre se namazi i tyre është i pavlefshëm.

Shpërndaje: