Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mësuesja ime e fyen Ebu Hanifen

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (41)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Motra ime studion në shtëpi me një mësuese e cila shpesh e fyen imam Ebu Hanifen -rahimehullah-, thotë se ai kishte gabime dhe thotë gjëra tjera. Motra ime a duhet të vazhdojë të studiojë te ajo?

Përgjigje: Jo, jo. Mos studioni te dikush që i fyen imamët e Ehl-us-Sunnetit sikurse imam Ebu Hanifen -rahimehullah-. Ajo do të ndikohet prej saj dhe do ta pasojë atë në këtë. Pra nuk i lejohet ta bëjë këtë.

Shpërndaje: