Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mirëdashje e jo përgojim

Imam Ebul-Husejn Muhamed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Tabakat-ul-Hanabilah (2/183)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

349 – Askar bin el-Husejn Ebu Turab en-Nekshabi es-Sufi. Ai erdhi disa herë në Bagdad. Ai ulej në mësimet e imamit tonë. Abdullah bin Ahmedi ka thënë:

Babai im (imam Ahmedi) tha: “Filani është i dobët. Filani është i besueshëm.”

Ebu Turab i tha: “O shejkh! Mos i përgojo dijetarët!”

Babai im u kthye nga ai dhe i tha: “Mjerë për ty! Kjo është mirëdashje, e nuk është përgojim.”

Shpërndaje: