“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Mishi i dhelprës

Imam Abdullah bin Ahmad bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed (3/886-887)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1194 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) se çfarë mendonte për ngrënien e mishit të dhelprës.

Ai u përgjigj:

“Nuk me pëlqen kjo. Profeti ﷺ ndaloi ngrënien e të gjitha shtazëve grabitqare. Me sa e di unë, vetëm A’ta e lejon këtë, ai tha:

“Është e padëmshme të falesh me lëkurë dhelpre, sepse bëhet kefara për të.”

Do të thotë kushdo që vret një dhelpër në Harem duhet të bëjë kefara.

Shpërndaje: