Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mjekoni të sëmurët tuaj me sadaka

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (83), min: 1:04:20

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/%D9%81%D8%AA%D8%AD%20%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%AC%D9%8A%D8%AF%20%D8%B1%D9%82%D9%85%2087%20%D9%8A%D9%88%D9%85%20%D8%A7%D9%84%D8%A3%D8%B1%D8%A8%D8%B9%207%20-%202%20-%201440.MP3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person u jep sadaka të varfërve dhe nevojtarëve, me qëllim që një të afërm të tij i sëmurë ta shëroj Allahu, sepse hadithi thotë:

“Mjekoni të sëmurët tuaj me sadaka.”1

A konsiderohet ky një veprim i mirë për një qëllim të dynjasë?

Përgjigje: Kjo lejohet. Allahu largon belatë përmes sadakasë. Ai ka për qëllim shpërblimin e Allahut, dhe ka për qëllim që Allahu t’ia largojë atë që e ka goditur atë ose fëmijën e tij. Kjo lejohet.


1 Sahih-ut-Targhib uet-Tarhib (744).

Shpërndaje: