Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mjeku e urdhëron gruan që të bëjë abort

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Fataua alal-Haua 1435-12-21

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/f-21-12-1435-01_01.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi për të bërë abort nëse fetusi është me të meta dhe mjekët urdhërojnë këtë?

Përgjigje: Nuk është e lejuar të bëhet abort nëse jeta e nënës nuk është në rrezik. Nëse jeta e nënës është në rrezik dhe një grup i mjekësh të besueshëm konstatojnë se jeta e saj është në rrezik me fetusin në stomak, kështu që është në rregull nëse ajo bën abort për të mbijetuar.

Shpërndaje: