Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Molisja e njeriut

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (78 A)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A mund të ndodhë që një person të ndjej molisje? Në këtë rast si duhet të trajtohet kjo molisje?

Përgjigje: Po, sigurisht. Njeriu nuk mund të mbajnë gjithmonë të njëjtin nivel në aktivitete, adhurim dhe studim. Duhet të jetë ajo që është përmendur në hadith e Handhalahs:

“Ndaje kohën tënde.

Njeriu duhet megjithatë të jetë i vendosur dhe të shfrytëzojë molisjen e tij për tu forcuar për të ardhmen. Ai nuk duhet të lë molisjen që ta shpie në një tjetër molisje. Për më tepër, është e pamundur që njeriu të mbaj të njëjtit nivel serioz gjatë gjithë kohës. Ai duhet ta pushojë trupin, mendjen dhe të menduarit.

Shpërndaje: