Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Morali i keq është sprovë për të gjithë

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A’lam-in-Nubala (6/99)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ebu Hazim ka thënë:

”Ai që ka moralin e keq është njeriu më fatkeq me vetveten e tij, ai është në bela me veten e tij, pastaj është në bela me të gruaja, pastaj fëmijët. Saqë kur hyn në shtëpi, ata janë të gëzuar, por kur dëgjojnë  zërin e tij ikin, madje edhe kafsha e tij frikësohet se ai do ta gjuaj me gurë. Edhe qeni i tij kërcen në mur kur e sheh atë. Edhe macja e tij ik prej tij.”

Shpërndaje: