Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos e bë haxhin për të

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’hul Mexhid (45)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një njeri e kishte zakon që të përdor dhe të lexojë librat të dyshimta sikurse “Shems-ul-Ma’arif”1 dhe libra të astrologjisë. Përveç kësaj, ai e kishte zakon të shkruante amulete. Ai kurrë nuk e ka bërë haxhin. A më lejohet ta bëjë haxhin për të?

Përgjigje: Jo. Mos bë haxh për të. Mos e bë haxhin për të nëse ai përdorte këto libra.


1 Libër në lidhje me magjinë.

 

Shpërndaje: