“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Mos e fal namazin e xhumasë aty!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (85)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimame.com

Pyetje: Vendi im i punës është 140 km nga shtëpia ime. Aty është një xhami ku unë e fali namazin e xhumasë, por predikuesi i saj fyen Ehl-us-Sunnetin dhe Xhematin. A më lejohet që të braktisi faljen e namazit të xhumasë në atë xhami duke pasur parasysh se ka edhe xhami të tjera por ato janë shumë larg vendit tim të punës.

Përgjigje: Mos u fal me të nëse ai fyen Ehl-us-Sunnetin dhe Xhematin. Veprimi i tij është mëkat i madh. Mos u fal me të. Fale namazin e drekës. Fale namazin e drekës. Mos e fal namazin e xhumasë pos nëse ka aty përreth xhami të tjera që e falin namazin e xhumasë dhe nuk ka diçka të ndaluar në to, falu në to.

Shpërndaje: