Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos e mbyt zërin e muzikës me Kuran

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tathir-il-I´tikad (10)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/et–1432-04-17.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Nëse një makinë ndalet pranë makinës time afër udhëkryqit dhe shoferi injoron urdhrin tim në lidhje me muzikën që ai është duke e dëgjuar, atëherë a më lejohet që ti´a ngre zërin recitimit të Kuranit në mënyrë që të …”

Përgjigje: ”Jo, jo. Mos e përziej recitimin e Kuranit me muzikë. Ti e ke kryer detyrën tënde kur e ke dënuar atë. Secili prej jush i nget makinës drejt cakut të tij. Ti e ke dënuar atë dhe e ke kryer detyrën tënde.”

Shpërndaje: