Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos e prekë atë me duart tuaja

Imam Ebu Bekr Ahmed bin Muhammed el-Khallal (v. 311)

Burimi: es-Sunneh (3/499)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

790 – Harb el-Kirmani më informoi: Musa bin Harun bin Zijad na tregoi: Kam dëgjuar një burrë duke pyetur el-Firajbi për një person që e fyen Ebu Bekrit.

Ai tha: “Ai është kafir.”

Ai e pyeti: “A duhet ti falet namazi i xhenazes atij?”

Ai u përgjigj: “Jo.”

Atëherë unë i thashë: “Çfarë duhet të bëjmë me të pasi qe ai dëshmon se nuk meriton të adhurohet askush përveç Allahut?”

Ai u përgjigj: “Mos e prekni atë me duart tuaja. Përdorë dërrasa për ta ngritur atë në mënyrë që ta varrosni në gropën e tij.”

Shpërndaje: