Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos i nxerr probleme vetes tënde

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tathir-il-I´tikad (3)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13188

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Unë jam një djalë i ri dhe dua të martohem me një vajzë që e dua shumë. Megjithatë, familja e saj nuk ia japin vajzat e tyre dikujt që nuk është nga familja e tyre. Unë kam vendosur që ta dërgojë vajzën tek gjyqtari në një gjykatë Sheriatike kështu që ne të mund të martohemi. A më lejohet ky veprim sipas Sheriatit?”

Përgjigje: ”Nëse gjyqtari pajtohet dhe bie dakord që ti´u kurorëzoj, ai le të jetë përgjegjës për këtë. Unë të këshilloj ty që të mos e bëshë këtë. Vetëm se do të lindin ty probleme të panevojshme. Largimi i dëmeve ka përparësi para arritjes së dobive. Ka shumë gra të tjera. Martohu me dikë pa probleme. Mos u jep pas epshit tënd. Kjo mund të shpie në vrasje dhe në sherr.”

Shpërndaje: