Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos mëkimi i fëmijëve për të ruajtur shëndetin

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, fetvaja nr. 2/5953

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Disa nëna nuk duan t’i mëkojnë fëmijët e tyre, në emër të ruajtjes së shëndetit të tyre dhe disa nuk i mëkojnë fëmijët gjatë gjithë periudhës dy vjeçare. A konsiderohen të jenë ato nëna mëkatare?”

Përgjigje: “Është e detyrueshme për nënat që t’i mëkojnë fëmijët e tyre dhe të kujdesen për shëndetin e vet. Nuk është e lejueshme që ato të mbështeten tërësisht në qumësht të kafshëve apo në ndonjë qumësht tjetër përveç qumështit të gjirit nëse burrat e tyre nuk e miratojnë veprimin e tyre, edhe nëse nuk pritet që ndonjë dëm t’i godet fëmijët.”

Shpërndaje: