Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos mundësia e furnizimit si arsye për të parandaluar mbetjen shtatzënë

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr 19/298

Burimi: “Ketful-Ez’haril-Mutenathirah an Fetauel-Mer’etil-Muslimeh”, fq. 809
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të pasur pesë, gjashtë apo shtatë fëmijë pa qenë në gjendje për t’i furnizuar ata? A është e lejuar apo e ndaluar që të mos kesh më shumë fëmijë për arsye të tillë?

Përgjigje: Nuk është e lejuar për të parandaluar lindjet për shkak të arsyes së përmendur. Furnizimi i tyre është diçka për të cilën përkujdeset Allahu.

Shpërndaje: