“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Mos ndëgjo prej tyre, madje as edhe një ajet apo një hadith!

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: https://soundcloud.com/m_soneyah/o9

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të respektojmë dhe të dëgjojmë kundërshtuesit, edhe nëse ka të bëjë me akiden?

Përgjigje: Jo. Jo. Ai që e thotë këtë gabon. Ibn Sirini nuk dëshiroi të dëgjoi as edhe një ajet apo një hadith prej tyre. Në mënyrë të ngjashme reagoi Abdullah bin Tavusi. Selefët paralajmëruan kundër ndëgjimit të fjalëve të bidatçive, në mënyrë që fjalët e tyre të mos ndikojnë në personin që i ndëgjon.

Shpërndaje: