Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos u marto derisa të ndërtosh shtëpinë

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh

Burimi: http://youtu.be/U7g5ffvKo_I

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një djalosh dëshiron të martohet, ndërsa nëna e tij i thotë që të mos e bëj një gjë të tillë derisa të ndërtojë një shtëpi. A bën mëkat ai, nëse nuk i bindet nënës së tij në këtë gjë?”

Përgjigje: “Nëse nevoja e tij për martesë është e madhe dhe frikësohet për veten e tij që nëse e vonon martesën do të bëj ndonjë veprim të keq, atëherë nuk ka dyshim se martesa në këtë rast është shumë me e rëndësishme sesa ndonjë gjë tjetër.”

Shpërndaje: