Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos u marto me gruan e cila sjell efekte negative

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/7aqoq-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Ne kemi dëgjuar nga dijetarët tanë se është e lejuar që të martohemi me gra jehude dhe gra të krishtera. A na lejohet martesa me to në qoftë se ne jemi një pakicë në një vend të pabesimtarëve dhe rreziku egziston që fëmijët të bëhen pabesimtarë?”

Përgjigje: “Ti as nuk duhet të martohesh me një grua myslimane nëse ajo shkakton efekte negative, e si me një jehude ose një grua të krishterë!?. Nëse martesa sjell pasoja negative qëndro largë saj.”

Shpërndaje: