Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos u ul i mbështetur prapa në dorën e majtë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (62)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%2005-03-1438H.mp3-1.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e vërtetë se profeti ﷺ ka ndaluar që të ulemi mbështetur prapa në dorën e majtë?

Përgjigje: Po, ai e ndaloi këtë. Kjo është e urryer. Të ulurit mbështetur prapa në dorën e majtë është përngjasim me shejtanin dhe jehudët1.


1 esh-Sherik bin Suvejd eth-Thakafi (radijAllahu anhu) ka thënë

”Njëherë i dërguari i Allahut ﷺ kaloi pranë meje ndërsa unë isha ulur kështu. Unë kisha vendosur dorën e majtë pas shpine dhe mbështetesha në pëllëmbën time. Ai tha: ”A ulesh sikurse ata që janë goditur nga zemërimi.” (Ebu Davudi sipas el-Albanit në ”Sahih Sunnen Ebi Davud” Autentik (4848))

Shpërndaje: