Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mosbindja e gruas ndaj burrit në veshjen e saj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë jam një djalë i ri dhe jam martuar me një grua të re e moshës shtatëmbëdhjetë vjeçare. Ajo ndikohet nga familja e saj kur është fjala për veshje dhe të tjera gjëra. Unë e mësojë atë herë-herë, por ajo nuk më dëgjon mua dhe ndonjëherë ndodh që unë të hidhërohem. Çfarë është roli im në mësimet e mia ndaj saj dhe deri në çfarë mase më duhet ta tolerojë atë?”

Përgjigje: “Mos bëj tolerime ndaj saj. Ajo do të ndikojë në vajzat e tua. Nëse ajo nuk pranon këshillën tënde dhe nuk i braktis këto veprime të ndaluara, ti e ke për obligim ta shkurorëzosh atë.

Shpërndaje: