Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Motivi i feministëve

Alameh Ahmed Muhammed Shakir (v. 1377)

Burimi: Kelimet-ul-Hak, fq. 11

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Ne duam që të ruajmë nderin e muslimanëve dhe të luftojmë atë që kanë shpikur gratë dhe pasuesit e grave nga liberalizmi, gjërat e pavend, turpësitë dhe prostitucionin. Këto të ashtuquajturat gra kanë burra që në fakt, vetëm i ngjasojnë burrave. Kjo lëvizje feministe e turpshme udhëhiqet nga reformatorët dhe atyre si ta, burra feminin dhe gra mashkullore. Motivi i tyre është që të shkatërrojë të gjitha karakteret e bukura. Ata konkurrojnë kundër njëri-tjetrit për epshe dhe asgjë tjetër.

Ne duam t’i thërrasim burrat besimtarë që ende kujdesën për nderin, xhelozinë dhe vlerat burrërore dhe gratë e drejta besimtare, që ende kujdesën për përulësinë, dëlirësinë dhe maturinë, që të përpiqen seriozisht për të bërë gruan muslimane që ti kthehet, me dëshirë ose pa dëshirë, mbulesës së saj Islamike dhe mbrojtëse, me të cilën Allahu dhe i dërguari i Tij (salAllahu alejhi ue selem) e kanë urdhëruar atë.

Shpërndaje: