Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Muftiu i Arabisë Saudite në lidhje me Bin Ladenin dhe të tillët

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh 

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=tFZxs1VJYyE

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com 

Pyetje: A lejohet të thuhet se Ibn Laden është i devijuar? A është e lejueshme për muslimanët me njohuri të pamjaftueshme, që të dëgjojnë fjalët e tij në internet?

Përgjigjja: Vëllezër! Këta njerëz janë shkaku i së keqes dhe shkatërrimit. Nuk ka dyshim se ata janë të devijuar në mënyrën e vet. Sepse themeli tek ta – dhe mbrojtja kërkohet tek Allahu – një edukim nga armiqtë e Islamit dhe unë mendoj se ata ende edukohen nga armiqtë e Islamit. Armiqtë e Islamit kanë ngritur ato. Ata jetojnë në hijen e armiqve të Islamit. Edhe nëse ata shfaqin atë që shfaqin, ata janë armiqtë e Islamit dhe ata bashkëpunojnë me armiqtë e Islamit. Se ata e urrejnë këtë dhe atë është vetëm propagandë e devijuar.

Ata që studiojnë historinë dhe fillimin e tyre, e dini se çfarë sherri dhe mirësie ajo përmban.

Shpërndaje: