Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Muftiu: Vaksinimi kundër Covid-19 është një dhuratë nga Allahu

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Alush-Shejkh

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Këtu, muftiu dhe shejkhu fisnik Abdul-Aziz Alush-Shejkh (Allahu e ruajt) e merr vaksinën e tij kundër Covid-19 në një qendër vaksinimi në Rijad. Shejkhu vlerësoi mundin e vendit – Allahu i dhëntë sukses – për t’u siguruar banorëve vaksinim dhe kujdesin për shëndetin e tyre. Shejkhu tha:

“Allahu nuk ka zbritur sëmundje pa zbritur për të edhe shërimin; ai që e di, e di, dhe ai që nuk e di, nuk e di.” 1

Vaksinimi është një dhuratë nga Allahu. 


1 Et-Tabarani në “el-Mu’xhem el-Ausat” (3/75). Autentik sipas Ibn Abdil-Barr në “et-Temhid” (5/283).

Shpërndaje: